Een feest voor iedereen

We zitten alweer in de maand oktober en dat betekent dat volgende maand de Sint weer in het land is. Op dit moment zijn de schappen in de supermarkten al gevuld met pepernoten en dergelijken. En als bedrijf maar ook als gezin is het misschien wel prettig om hier wat voorbereidingen voor te treffen als je van plan bent dit Nederlandse feest te vieren. In deze blog vertel ik hier meer over. Lees je mee?

Over het feest

 Sinterklaas is een feest wat in Nederland al jaren gevierd wordt. Historici zijn het er niet over uit of de beste man echt bestaan heeft. Maar tegenwoordig vieren we het vooral door cadeautjes uit te delen en liedjes te zingen met elkaar. Het is een feest wat erg tot de verbeelding spreekt bij kinderen en een bepaalde legende van deze man en zijn helpers in stand houdt. Het zorgt voor een zekere magie.

Kleine en grote cadeaus

Zoals ik al zei vieren we het vooral met cadeautjes maar die cadeautjes hoeven helemaal niet groot te zijn. Ook kleine cadeaus doen het enorm goed, denk aan al het lekkers wat rondgestrooid wordt of aan een setje sokken. Sinterklaas chocolade doet het ook altijd goed zowel bij particulieren als binnen het bedrijfsleven. Zeker binnen een bedrijf laat het zien dat je aan collega's of zakenrelaties denkt door hen iets extra's te geven in deze tijd.

Particulier en zakelijk

Het verschil uiteraard tussen particulieren en zakelijke feesten is voor ieder bedrijf en ieder gezin om zelf te bepalen. Ondanks dat het feest in heel Nederland gevierd wordt, doet ieder huishouden dit weer op zijn eigen manier en ook ieder bedrijf bepaalt waar en hoeveel aandacht ze precies aan willen besteden. Maar zoals ik zei, zeker als bedrijf laat het zien dat je even aan werknemers en zakenrelaties denkt. En door hen een kleine attentie te geven laat je ook zien dat je hen waardeert en moeite wilt doen.

Moment van samenkomst

Een feest als dit is dus het ware moment van samenkomst. Of je dit nu binnen het gezin of binnen het bedrijf doet, het kan erg gemoedelijk zijn om samen stil te staan en dankbaar te zijn voor de dingen die er zijn en een klein feestje te vieren. Daarnaast wordt iedereen er gelukkig van om eens even met elkaar te kletsen en tijd door te brengen, zeker onder collega's wordt dit vaak meer gewaardeerd dan in eerste instantie wordt gedacht.

Geef een reactie

Algemeen

Het mysterie ontrafeld: wat kost linkbuilding voor jouw SEO?

Het is een vraag die veel ondernemers bezighoudt: wat zijn de linkbuilding kosten voor mijn website? In dit artikel gaan we dit mysterie ontrafelen en alles uitleggen over linkbuilding, SEO en de kosten die eraan verbonden zijn. Wat is linkbuilding en waarom is het belangrijk voor seo? Linkbuilding is een techniek die wordt gebruikt in […]

Read More
Algemeen

Investeren in zilver: een slimme zet! plus, hoe haal je de beste prijs voor goudbaren

Als je nog nooit over investeren in zilver hebt nagedacht, is het tijd om het te overwegen. Zilver is een zeer waardevol metaal dat in veel industrie├źn wordt gebruikt. Het is niet alleen nuttig, maar ook een stabiele en veilige investering. Maar hoe kan je “silver kopen als investering“? Laten we dat samen ontdekken. Waarom […]

Read More
Algemeen

Wanneer transitievergoeding?

Ontslagen worden is geen fijne bezigheid. In één klap zien de dagen er anders uit en kan iemands financiële stabiliteit aan het wankelen gaan. Er kan ook nog eens een negatieve werking hebben om de emotionele staat van de ontslagen persoon. Kortom, in de meeste gevallen is het niet echt een heel positieve ervaring. Maar […]

Read More