Gordijnen op maat: alle info, tips én inspiratie!

Gordijnen zijn een belangrijk onderdeel van je interieur. Ze geven je woning niet alleen privacy, maar zorgen ook voor sfeer en warmte. Daarnaast passen gordijnen in vrijwel iedere interieurstijl. Ben je op zoek naar inspiratie? Wil je weten welke soort gordijnen er allemaal zijn? Of ben je benieuwd hoe ze worden gemaakt? In dit blogartikel lees je alles over gordijnen op maat!

Wat zijn gordijnen?

Gordijnen zijn stoffen paneeltjes die je aan weerszijden van een raam bevestigt. Ze kunnen open- en dichtgeklapt worden, waardoor je zelf kunt bepalen hoeveel licht er in je woning binnenkomt. Gordijnen laten namelijk wel licht door, maar minder dan shutters of jaloezieën. Gordijnen en horizontale lamellen zorgen dus voor sfeer en privacy in je huis!

Waarom voor gordijnen op maat kiezen?

Gordijnen op maat hebben een aantal voordelen ten opzichte van standaard gordijnen. Ten eerste zijn ze precies zo breed als jouw raam, waardoor je geen licht meer via de zijkanten van het raam binnenkrijgt. Gordijnen op maat laten dus minder licht door dan standaard gordijnen. Daarnaast zijn ze ook makkelijker te installeren, omdat je ze niet hoeft in te korten.

Wat voor gordijnen zijn er allemaal?

Er zijn veel verschillende soorten gordijnen op maat. De meeste mensen kiezen voor stoffen gordijnen, maar je hebt ook gordijnen gemaakt van hout, kunststof of aluminium. Gordijnen worden gemaakt in allerlei verschillende stijlen en designs, dus er is altijd wel een soort die bij jouw interieur past.

Hoe worden gordijnen gemaakt?

Gordijnen worden meestal gemaakt van stof, maar er zijn ook gordijnen gemaakt van hout, kunststof of aluminium. Gordijnen worden in allerlei verschillende stijlen en designs gemaakt. De meeste mensen kiezen voor stoffen gordijnen, maar je hebt ook gordijnen gemaakt van hout, kunststof of aluminium.

Waar kun je ze kopen?

Gordijnen op maat zijn verkrijgbaar bij veel verschillende (online) winkels. Je kunt ze ook laten maken door een stoffeerder of gordijnenmaker.

Waar moet je op letten als je ze koopt?

Als je gordijnen gaat kopen, is het belangrijk om te weten welke soorten er allemaal zijn. Gordijnen worden gemaakt van stof, hout, kunststof of aluminium. Je moet ook weten wat voor stijl en design je wilt. Daarnaast is het belangrijk om te overwegen waar je de gordijnen gaat plaatsen. Als je bijvoorbeeld gordijnen in de slaapkamer wilt, is het belangrijk om te kiezen voor een rustige kleur en dessin. Gordijnen in de woonkamer kunnen wat levendiger zijn. Tot slot moet je ook letten op de prijs. Gordijnen op maat zijn namelijk wat duurder dan standaard gordijnen. Je moet dus goed overwegen of je wel bereid bent om wat extra geld uit te geven aan gordijnen.

Succes met shoppen!

Geef een reactie

Wonen

De buitenmuren van je huis stuken

Veel mensen kennen stucwerk van de afwerking van hun muren binnenshuis. Buitenmuren kunnen echter ook gestukt worden, en dat heeft een aantal grote voordelen. Buiten stuken is net als binnen stuken geen klusje dat je gemakkelijk zelf doet. Buiten stuken komt nog veel preciezer en kan eigenlijk alleen goed door een echte stukadoor gedaan worden. […]

Read More
Wonen

Een schutting plaatsen? Douglas palen bestellen!

Wanneer je over je tuin aan het nadenken bent, dan is de kans groot dat het eerste project dat in je opkomt de schutting is. De huidige schutting heeft jarenlang prima dienst gedaan, maar deze is nu wat scheef gewaaid en wat rot hier en daar. Eigenlijk is er geen eer meer aan te behalen. […]

Read More
Wonen

Een PVC vloer is helemaal van nu

Wil je een vloer die weinig onderhoud vergt maar er wel uit ziet als een mooie houten vloer? Dan is het misschien een idee om eens over een PVC vloer na te denken. Een PVC vloer is er in allerlei kleuren en met allerlei verschillende plankbreedtes. Je legt een PVC vloer bijna net zo gemakkelijk […]

Read More